HPE anunta un parteneriat cu Intel pentru Internet of Things

Hewlett Packard Enterprise este ultimul dintre partenerii anuntati ai Intel pentru Platforma de Internet of Things, alaturi de Accenture, SAP, Dell, NTT Data si alte companii. HPE se va concentra pe construirea de echipamente bazate pe procesoare Intel Core i5 si Atom pentru edge (marginea retelei), insemnand functionalitati de gateway – colectarea, prelucrarea si analizarea datelor furnizate de senzori si device-uri.

Intel intentioneaza sa creeze un ecosistem separat care sa poata intra in competitie cu arhitecturile bazate pe ARM, dar include si componente care pot fi utilizate indiferent de furnizorul cip-ului. Deasemenea, cele doua companii au anuntat infiintarea a trei laboratoare „IoT Discovery Labs” (in Houston, Grenoble si Singapore) unde companiile pot experimenta aplicatii si device-uri de la orice furnizori.

Device-urile asociate IoT vor genera volume impresionante de date care nu vor ajunge sa fie prelucrate in centrele de date, ci in zona de „edge” a retelelor. Astfel, zona de „edge computing” are un potential imens.

HPE a anuntat deasemenea ca produsele sale vor fi bazate pe standarde deja definite si ca va continua implicarea activa in Industrial Internet Consortium (IIC) si in Internet Protocol for Smart Objects (IPSO) Alliance.

Sursa: HPE