Cisco anunta intentia de a cumpara Jasper Technologies

Cisco a anuntat pe 3 februarie intentia de a cumpara Jasper Technologies, companie care ofera o platforma Internet of Things/ IoT in cloud care permite companiilor si operatorilor sa lanseze, gestioneze si monetizeze servicii IoT la nivel global.

Valoarea tranzactiei este de peste 1.4 miliarde $ si va permite Cisco sa ofere o solutie completa de IoT. Cisco promoveaza conceptul Internet of Everything/IoE de mai mult timp, dar serviciile oferite sunt totusi reduse ca numar si similare cu ce era existent pe piata, iar implementarile majore relativ putine. Parteneriatul cu Ericsson parea sa sustina o abordare comuna si consolidarea unei oferte IoT mature, dar achizitia Jasper deschide acum noi oportunitati.

Platforma IoT a Jasper este cel mai bine pozitionata din punct de vedere al parteneriatelor cu operatori (27), companii (peste 3,500) si dezvoltatori. Astfel, se pare ca Cisco a preferat sa cumpere un portofoliu consistent de clienti, dar si o modalitate de diferentiere fata de ceilalti mari competitori.

Cisco a anuntat deja ca intentioneaza adaugarea de noi servicii IoT, incluzand Wi-Fi pentru companii, securitate, dar si analitics pentru gestionarea avansata a device-urilor conectate la platforma.

Fostul CEO al Jasper va coordona un nou unit – IoT Software Business – in cadrul IoT and Collaboration Technology Group, Cisco.

Sursa: Cisco Newsroom