Microsoft lanseaza IoT Hub pe platforma Azure

Microsoft a lansat IoT Hub, care actionează ca o punte între dispozitivele clienților si aplicatii pentru stocare, analiză si actiune pe date IoT în timp real. Platforma Azure oferă o modalitate sigură de a conecta, furniza si gestiona miliarde de dispozitive IoT care trimit si primesc mii de miliarde de mesaje în fiecare lună. IoT Hub suportă protocoale, cum ar fi MQTT, HTTPS și AMQPS si se integrează cu alte servicii Azure.

În septembrie 2015, Microsoft a introdus servicii pre-configurate ca parte a Azure IoT Suite. De asemenea, a indicat ca va asigura interoperabilitatea produselor sale printr-un program de certificare pentru sisteme de operare Windows Azure, Linux, mbed și RTOS. Printre companiile care lucrează cu Microsoft se numara Arduino, Beagleboard, Freescale, Intel, zmeură Pi, Samsung si Texas Instruments. IoT Hub apare ca o capabilitate a Azure IoT Suite.

Intregul ecosistem Azure IoT va include:

  • Solutiile IoT bazate pe cloud
  • Device-urile IoT
  • Serviciile Azure IoT
  • Azure IoT Suite.

IM620x315azureiothub-2

Cu platforma Azure si capabilități mature de machine learning, Microsoft se poziționează ca un leader in furnizarea de servicii IoT in cloud.