GSMA defineste Ghidurile pentru Securitatea IoT

GSMA a anuntat definirea unor noi recomandari menite sa sustina dezvoltarea si implementarea de servicii IoT cu un nivel ridicat de securitate. GSMA IoT Security Guidelines ofera solutii practice pentru abordarea amenintarilor cibernetice, dar si referitor la problemele de confidentialitate a datelor.
Proiectul a primit sprijinul si sustinerea a numerosi operatori – incluzand AT&T, China Telecom, Etisalat, KDDI, NTT DoCoMo, Orange, Telefonica, Telenor și Verizon – dar si a unor parteneri de infrastructura, ca 7Layers, Ericsson, Gemalto, morfo, Telit si u-blox.
Alex Sinclair, Chief Technology Officer, GSMA a subliniat ca „potentialele vulnerabilitati pot fi depasite numai în cazul în care securitatea end-to-end a unui serviciu IoT este atent considerata de către furnizori la momentul proiectarii serviciilor lor.”
GSMA IoT Security Guidelines au fost proiectate pentru toti jucătorii din ecosistemul IoT, incluzand furnizori de servicii IoT, producatori de dispozitive IoT si dezvoltatori, ca parte a Programului GSMA Connected Living. Acesta este conceput pentru a sustine operatorii sa accelereze livrarea de noi dispozitive si servicii pe piata M2M, concentrandu-se in special pe colaborare la nivelul ecosistemului, promovarea unor reglementari adecvate si optimizarea retelelor.

Sursa: GSMA