Dell sarbatoreste 1 an de la infiintarea Diviziei IoT anuntand noi parteneriate

Lansarea diviziei pentru solutii IoT si a Edge Gateway 5000 cu un an in urma a fost un semn important al atentiei pe care Dell intentiona sa o acorde solutiilor IoT pentru companii si transformarii digitale a acestora.

Dell a anuntat pe 14 iunie un numar de noi parteneri importanti, VMware, Nokia, Eurotech, dar si castigatorii unui Concurs de solutii IoT derulat impreuna cu Intel timp de 6 luni (octombrie 2015 – martie 2016).

VMware devine astfel partener la nivel Executiv, in timp ce Nokia si Eurotech devin parteneri Asociati. Cu aceasta ocazia, VMware a anuntat integrarea Liota (Little IoT Agent) SDK cu hardware-ul IoT al Dell, facilitand dezvoltarea de aplicatii pe gateway-ul acestora. Liota functioneaza deasemenea ca bridge pentru VMware’s AirWatch® si VMware vRealize® Operations™ , astfel incat utilizatorii pot configura, monitoriza si implementa milioane de obiecte.

Ca urmare a progresului in dezvoltarea solutiilor proprii, companiile DGLogik, Exara si FogHorn au fost deasemenea anuntate ca si parteneri Asociati.

Dell are acum aproximativ 50 de companii partenere, avand disponibilitatea de a oferi clientilor expertiza si solutii intr-un numar important de domenii specifice IoT.

Concursul de solutii IoT a avut un numar de 16 castigatori, castigatorul Platinum fiind compania V5 Systems care a devenit si partener Asociat al Dell. V5 Systems a castigat cea mai inalta apreciere pentru solutii de securitate portabile, bazate pe energie solara, si solutii pentru IoT industrial. Device-urile portabile sunt autonome din punct de vedere al alimentarii si includ conectivitate Wi-Fi si mobila, dar si mai multe tipuri de senzori (video, audio, chimici).

Celelalte companii castigatoare au fost: Gold – Eigen Innovations, Iamus, n.io, RiptideIO si Software AG, respectiv Silver – AZLOGICA, Blue Pillar, Calibr8 Systems Inc, Daliworks, ELM Energy, Independent Automation, Onstream, PixController, PV Hardware si We Monitor Concrete.

Mai multe detalii despre Dell IoT aici.