DT anunta o strategie multi-IoT avand ca parteneri Microsoft, Cisco si Huawei

DT a anuntat lansarea platformei cloud in centrul de date din Biere si este practic primul operator care construieste o oferta de tip broker de solutii Internet of Things. DT adauga la „House of Clouds” si „House of Things” si isi consolideaza strategia alaturi de Microsoft (Azure IoT Suite), Cisco (Fog) si Huawei (OceanConnect).

DT a specificat intr-un comunicat ca platforma va colecta date de la device-urile conectate si le va ruta catre platforma aleasa/preferata de catre clientul respectiv pentru prelucrare – Microsoft, Cisco sau Huawei. In plus, DT garanteaza gestionarea si protectia datelor conform legislatiei germane.

.

Conform informatiilor de pe site-ul www.cumulocity.com, platforma folosita de DT/T-Systems este furnizata de aceasta companie. DT si Cumulocity colaboreaza in privinta solutiilor IoT/M2M inca din primavara 2015.

Puteti gasi studiul de caz aici.

im620x315-t-cumulocity1

In iunie, Cumulocity a lansat solutia Cloud Field Bus care permite simplificarea conectarii de device-uri/ masini la platforma, pe baza unor modele de date si configurari predefinite. Rezultatul va fi reducerea semnificativa a costurilor de implementare si de operare, dar si a timpului necesar pentru o conectare, la cateva minute. In plus, conform celor de la Cumulocity, un modem IoT defect va putea fi inlocuit practic cu orice alt fel de modem disponibil.

Sursa: Cumulocity