Huawei si Philips Lighting semnează un parteneriat pentru proiecte IoT

București, 25 octombrie 2016: Huawei și Philips Lighting, lider global în iluminat, au semnat un acord de parteneriat, pentru a asigura interoperabilitatea fără întreruperi a sistemului conectat de iluminat rezidențial Philips Hue cu platforma Huawei OceanConnect pentru Internet of Things (IoT).

Conform acordului, Huawei va deveni un partener “Friends of Hue”, iar Philips Lighting un partener Huawei OceanConnect, astfel încât clienții care folosesc platforma IoT de la Huawei le vor putea oferi utilizatorilor lor finali o experiență certificată, cu un control deplin asupra sistemului de iluminat Philips Hue.

Ma Haixu, Președinte al Cloud Core Network Product Line, Huawei, a declarat: “Dezvoltarea IoT se bazează pe dispozitive și aplicații care pot interacționa fără eroare, iar OceanConnect ne oferă platforma ideală pentru armonizare. Parteneriatul nostru cu Philips Lighting va determina interoperabilitatea

dintre cel mai important sistem de iluminat conectat de pe piață și alte dispozitive, prin intermediul platformei noastre OceanConnect”.

Sridhar Kumaraswamy, Business Leader Home Systems la Philips Lighting, a afirmat: “Iluminatul este una dintre cele mai căutate două aplicații într-o casă inteligentă, împreună cu cea de securitatea. Acest parteneriat cu Huawei aduce împreună liderii globali în rețelistica IoT și în iluminatul conectat. El va deschide oportunitățile pentru interoperabilitatea multor altor produse de larg consum cu Philips Hue, și ne ajută să ne extindem disponibilitatea sistemului nostru de iluminat într-o piață a caselor conectate ce este în curs de dezvoltare”.

Parteneriatul va îmbunătăți și mai mult experiența utilizatorului, permițând produselor de iluminat Philips Lighting să funcționeze fără întreruperi împreună cu alte dispozitive, sisteme și aplicații conectate. Un exemplu ar fi un scenariu de detecție a intrușilor, în care o cameră video IP de securitate detectează mișcare pe timpul nopții, declanșând o alarmă sonoră și făcând becurile Philips Hue să pâlpâie în albastru și roșu în toată casa.

Philips Hue este principalul sistem conectat de iluminat pentru acasă de pe Glob. Acesta este compus din becuri, benzi, spoturi, lămpi și sisteme de control. Printr-un program dinamic pentru dezvoltatori, există în prezent mai mult de 600 de aplicații de la terți pentru Philips Hue. Sistemul transformă modul în care folosim lumina în cămin și în jurul acestuia, pentru a vă stimula simțurile, a vă aduce lumină și a vă oferi liniște atunci când lipsiți de acasă

Huawei OceanConnect este un ecosistem deschis, având la bază platforma de management al conexiunilor IoT. Având interfețe API deschise, acesta accelerează lansarea de aplicații, simplifică accesul la terminale și asigură conexiunea la rețea. În plus, oferă servicii complete partenerilor, inclusiv toate tipurile de suport tehnic, suport de marketing și cooperare de afaceri.
Cu peste 170 APIs lansate, peste 200 de dispozitive și senzori integrați, și mai mult de 80 de parteneri, Ecosistemul Huawei OceanConnect oferă soluții pentru conectarea automobilelor, a locuințelor inteligente, a utilităților publice, a industriei petrolului & energiei și a altor domenii.

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor de tehnologie pentru informații și comunicații (IT&C). Scopul companiei este sa imbunatateasca viața și să creasca eficiența printr-o lume mai bine conectată. Impulsionată de inovația orientată spre client și de parteneriatele deschise, compania Huawei și-a consacrat un portofoliu de soluții IT&C complete, care le oferă clienților avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing-ului pentru telecom și companii. Cei 170.000 de angajați Huawei la nivel mondial sunt dedicați creării maximului de valoare pentru operatorii de telecom, companii și consumatori. Soluțiile, produsele și serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați-ne online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:
http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.twitter.com/Huawei
http://www.facebook.com/Huawei
http://www.google.com/+Huawei
http://www.youtube.com/Huawei

Despre Philips Lighting
Philips Lighting (Euronext Amsterdam ticker: LIGHT), un lider global în domeniul produselor, sistemelor și serviciilor de iluminat, oferă inovații care aduc valoare în afaceri, oferind experiențe bogate pentru utilizatori și îmbunătățindu-le acestora viețile. Deservind piețe profesionale și de larg consum deopotrivă, noi conducem industria de profil în canalizarea Internet of Things pentru transformarea domiciliilor, clădirilor și spațiilor urbane. Cu vânzări în valoare de 7,5 miliarde EUR în 2015, și aproximativ 36.000 de angajați în peste 70 de țări.

Puteți găsi mai multe știri despre Philips Lighting la http://www.newsroom.lighting.philips.com