Gartner: Vodafone ramane lider global pentru servicii M2M

Dintre furnizorii de servicii din Romania, se poate identifica pozitia de lider global a Vodafone, care arata efortul sustinut in zona de M2M, analiza Gartner confirmand o maturizare a serviciilor/viziunii, dar si capabilitatea de a livra astfel de solutii. Dealtfel, si la nivel local, Vodafone este in mod sigur cel mai activ operator pe subiectul M2M.

Telekom ramane intr-o pozitie similara fata de anul precedent. Este posibil ca eforturile Telekom in privinta strategiei multi-IoT (bazata pe platformele Cisco/Jasper, Microsoft si Huawei) sa genereze un progres in anul urmator.

In sfarsit, cei de la Orange Business Services sunt si ei inclusi in zona liderilor, indicandu-se un progres in privinta capabilitatii de executie, totusi mentinerea lor in imediata apropiere a granitei dintre Vizionari si Lideri nu arata in sine o evolutie relevanta.

im1000x530-m2m-players-2015-2016

De remarcat ca in acest moment in grupul Liderilor se gasesc exclusiv operatori. De aceea, este important de mentionat cel mai puternic jucator care NU este operator – Kore Group, care a preluat in martie acest an Wyless, creand cea mai importanta platforma de IoT la nivel global (servicii disponibile in 110 tari).

worlds_largest_independent